Hyn në fuqi marrëveshja e pensioneve me Italinë, ja kush përfiton…

Duke filluar nga data 6 korrik 2024, hyri në fuqi marrëveshja mes Shqipërisë dhe Italisë për pensionet. Kjo marrëveshje nis zbatimin, ndërsa prej saj përfitojnë si shtetasit shqiptarë që jetojnë në Itali, ashtu edhe shtetasit italianë që jetojnë në Shqipëri. Nga kjo marrëveshje, përfitojnë rreth 500 mijë qytetarë shqiptarë emigrantë që jetojnë dhe punojnë në … Continue reading Hyn në fuqi marrëveshja e pensioneve me Italinë, ja kush përfiton…

Mund të rinovoj patentën shqiptare pranë Ambasadës apo Konsullatës në një shtet të huaj jashtë Shqipërisë?

"Jetoj jashtë Shqipërisë dhe më ka skaduar patenta. Ku mund ta rinovoj?" "Leja e Drejtimit, (patenta) rinovohet vetëm në [Drejtoritë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor, - thuhet në profilin e Drejtorisë në fjalë në Fb. - Për të marrë këtë shërbim, mbajtësi i lejes së drejtimit duhet të paraqitet në Drejtorinë Rajonale vetë personalisht … Continue reading Mund të rinovoj patentën shqiptare pranë Ambasadës apo Konsullatës në një shtet të huaj jashtë Shqipërisë?

NJOFTIM I RËNDËSISHËM ℹ️ e-Albania

Në kuadër të optimizimit të shërbimeve publike dhe infrastrukturave të tyre mbështetëse, bëjmë me dije qytetarëve dhe bizneseve, se nga dita e premte, më datë 2 Shkurt, ora 20:00, deri ditën e dielë, më datë 4 Shkurt, ora 10:00, ato do të jenë përkohësisht jashtë funksioni.Njoftojmë të gjithë qytetarët dhe bizneset se me rikthimim e shërbimeve online, identifikimi në … Continue reading NJOFTIM I RËNDËSISHËM ℹ️ e-Albania

Oraret e zyres Bajrak, 09:00 deri 19:00

Shpesh herë ndryshojnë rregullat, ligjet, ora legale etj, nganjëherë ndryshojmë edhe ne diçka me qëllim dhe dëshirë për të ofruar një shërbim më cilësorë. Oraret tona janë nga e hëna të premtennga ora 09:00 deri në 19:00 Kohët e fundit kemi ndryshuar edhe numrin e telefonit dhe gjate orarit të punës ju përgjigjen 3 konsulentë, … Continue reading Oraret e zyres Bajrak, 09:00 deri 19:00

Bonusi do të përfitohet vetëm nga familjet që jetojnë e kontribuojnë në Shqipëri.

Programi i bonusit të bebes do të mbështetet edhe gjatë këtij viti nga qeveria shqiptare. Një fond prej 2.2 miliardë lekë ose 0.1% e PBB është parashikuar në buxhetin e vitit 2024. Programi i bonusit të bebes ka hyrë në fuqi prej datës 1 janar të vitit 2019. Ky program për 5 vitet e fundit … Continue reading Bonusi do të përfitohet vetëm nga familjet që jetojnë e kontribuojnë në Shqipëri.

Konvertimin e patentave shqiptare në italiane! Marrëveshja do të jetë në fuqi deri më 12 korrik 2026

Praktikisht vlejnë thuajse të gjitha kriteret e mëparshme, të vlefshme deri më dhjetor të 2019-tës.Para së gjithash, duhet mbajtur parasysh që konvertohen patentat shqiptare që janë marrë para vënies së rezidencës në Itali, që këto patenta  mund të përdoren në Itali vetëm vitin e parë të rezidencës, e pas kësaj periudhe, është e mundur të kërkohet konvertimi në … Continue reading Konvertimin e patentave shqiptare në italiane! Marrëveshja do të jetë në fuqi deri më 12 korrik 2026

Nga 01/08 pasaportat dhe ID-të prodhohen nga shteti! Në Itali datat e takimit fillojnë me 12/09/23 e tutje

Duke nisur nga data 1 gusht 2023, kartat e identitetit (ID) dhe pasaportat biometrike të shqiptarëve do të prodhohen nga kompania e re shteterore “IdentiTek”, duke kaluar keshtu nga koncensionari “ALEAT” që prodhonte nga viti 2009, kur për herë të parë u lancuan dokumentet biometrike, tek një shoqëri aksionere të krijuar së fundmi. Kontrata me … Continue reading Nga 01/08 pasaportat dhe ID-të prodhohen nga shteti! Në Itali datat e takimit fillojnë me 12/09/23 e tutje

Cila është pasaporta më e fuqishme në botë për vitin 2023! Ku renditet dokumenti shqiptar?

Indeksi i Pasaportave Henley, i cili mat lirinë globale të udhëtimit dhe aksesin pa viza që gëzojnë qytetarë nga vende të ndryshme të botës, ka bërë së fundi renditjen e pasaportave të fuqishme të botës për vitin 2023. Pas pesë vitesh kryesim nga Japonia, këtë vit ne krye të listës është renditur Singapori, qytetarët e … Continue reading Cila është pasaporta më e fuqishme në botë për vitin 2023! Ku renditet dokumenti shqiptar?

500 mijë shqiptarë u larguan nga Shqipëria për 9 vite

Instituti për Studime Ekonomike Ndërkombëtare i Vjenës ka publikuar raportin e fundit për emigrimin nga Ballkani Perëndimor ku përllogariti se nga 2010 deri në vitin 2019 janë larguar 1.5 milionë qytetarë ku në krye qëndron Shqipëria me gjysmë milioni. Raporti thekson se ka emigracion nga çdo grupmoshë, por në Shqipëri emigrojnë në masë edhe personat … Continue reading 500 mijë shqiptarë u larguan nga Shqipëria për 9 vite