Çertifikatë lindje dhe penale, ua dërgojmë në banesën tuaj ✅

Është një shërbim që e kemi mundësuar/praktikuar me kohë dhe rezultati për qytetarët ka qenë shumë pozitiv. Ju arrijnë në banesën tuaj për vetëm 2 javë me korrier ekspres. Këto shërbime i mundesojmë për të gjithë shtetasit shqiptarë jashtë vendit. Për shqiptarët në Itali për të kerkuar shtetësinë italiane nevojiten: certifikatë penale dhe lindje të … Continue reading Çertifikatë lindje dhe penale, ua dërgojmë në banesën tuaj ✅

Cilat pasaporta dhe ID janë gati në Itali?

Çdo ditë qindra bashkë atdhetarë aplikojnë për rinovimin e dokumentit biometrikë në Itali. Këtu përpiqëmi të publikojmë datat e pasaportave që kanë mbërriur në Itali duke u bazuar në njoftimet e faqeve zyrtare të autoriteteve Shqiptare në Itali. Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Milano njofton se janë gati për ata që kanë aplikuar … Continue reading Cilat pasaporta dhe ID janë gati në Itali?

Çfarë nevojitet për të bërë regjistrimin e fëmijës në Shqipëri?

Çdo ditë falë Zotit 🙂 lindin shtetas shqiptarë nëpër botë. Këtu me këtë shkrim, dëshirojmë të informojmë shtetasit shqiptarë që jetojnë në Itali se çfarë të bëjnë fillimisht kur shtohen me një fëmijë. Hapi i parë dhe rasti më frekuent është kur lind një femijë nga dy shtetas shqiptarë. Në ketë rast rruga më e … Continue reading Çfarë nevojitet për të bërë regjistrimin e fëmijës në Shqipëri?

Si është procedura e regjistrimit të fëmijëve shqiptarë të lindur jashtë shtetit?

Të gjithë emigrantët shqiptarë që kanë lindur fëmijë gjatë kohës që kanë qenë jashtë vendit dhe u duhet tí regjistrojnë ata, tani mund ta kryejnë këtë procedurë pa asnjë pagesë. Aplikimi për regjistrimin e fëmijës bëhet në vetëm 3 hapa: aplikimin online në portalin e-Albania, paraqitjen e dokumenteve personalisht ose përmes postës, si dhe verifikimi … Continue reading Si është procedura e regjistrimit të fëmijëve shqiptarë të lindur jashtë shtetit?

Nga 01/08 pasaportat dhe ID-të prodhohen nga shteti! Në Itali datat e takimit fillojnë me 12/09/23 e tutje

Duke nisur nga data 1 gusht 2023, kartat e identitetit (ID) dhe pasaportat biometrike të shqiptarëve do të prodhohen nga kompania e re shteterore “IdentiTek”, duke kaluar keshtu nga koncensionari “ALEAT” që prodhonte nga viti 2009, kur për herë të parë u lancuan dokumentet biometrike, tek një shoqëri aksionere të krijuar së fundmi. Kontrata me … Continue reading Nga 01/08 pasaportat dhe ID-të prodhohen nga shteti! Në Itali datat e takimit fillojnë me 12/09/23 e tutje

Cila është pasaporta më e fuqishme në botë për vitin 2023! Ku renditet dokumenti shqiptar?

Indeksi i Pasaportave Henley, i cili mat lirinë globale të udhëtimit dhe aksesin pa viza që gëzojnë qytetarë nga vende të ndryshme të botës, ka bërë së fundi renditjen e pasaportave të fuqishme të botës për vitin 2023. Pas pesë vitesh kryesim nga Japonia, këtë vit ne krye të listës është renditur Singapori, qytetarët e … Continue reading Cila është pasaporta më e fuqishme në botë për vitin 2023! Ku renditet dokumenti shqiptar?

WIZZ AIR ZGJEROHET MË TEJ NË SHQIPËRI ME AVIONIN E 11-të NË BAZËN E TIJ NË TIRANË

Tiranë, 10 maj 2023: Wizz Air, linja ajrore më e madhe e Shqipërisë dhe linja ajrore më e qëndrueshme për mjedisin në botë*, njofton sot zgjerimin e mëtejshëm nga Shqipëria, duke caktuar edhe një avion tjetër në bazën e saj në Tiranë. A321neo më i avancuar do të rrisë kapacitetin e linjës ajrore dhe do … Continue reading WIZZ AIR ZGJEROHET MË TEJ NË SHQIPËRI ME AVIONIN E 11-të NË BAZËN E TIJ NË TIRANË

Ja prokurat e posaçme që mund të kryhen pranë zyrave konsullore ALB

Prokura Prane zyrave konsullore mund te kryhen procedurat per autorizimin e nje personi te trete ne kryerjen e veprimeve per llogari te te interesuarit. Per nje prokure per terheqje dokumentash te ndryshme prane institucioneve ne Shqiperi, eshte e nevojshme qe i interesuari te paraqitet ne Konsullate i pajisur me pasaporten origjinale dhe me numrin e … Continue reading Ja prokurat e posaçme që mund të kryhen pranë zyrave konsullore ALB

Ja cilat prokura lëshohen nga zyrat konsullore në Itali

Shumë prej nesh mbajnë mend se jo të gjitha prokurat e posaçme që po përmendim u lejonin nga punonjesit konsullore. Shpesh herë ca gjëra edhe se të vogla përmirësojnë edhe në të mirën tonë... Aktualisht mund të pajisemi me prokurë në konsullatë për këto arsye: - prokura të thjeshta, të cilat janë prokura të posaçme … Continue reading Ja cilat prokura lëshohen nga zyrat konsullore në Itali

Ja kontaktet e Konsullates Shqiptare ne Milano

Shpesh na drejtohet edhe kjo pyetje, për të mos thënë 20 herë në ditë 🙂 dhe për këtë kemi menduar ti bashkojmë këtu kontaktet e Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë në Milano consulate.milan@mfa.gov.al + 39 02 8051265 Numri i telefonit për raste urgjente është si më poshtë: + 39 3806411884 Facebook: Konsullata e … Continue reading Ja kontaktet e Konsullates Shqiptare ne Milano