Cilat pasaporta dhe ID janë gati në Itali?

Çdo ditë qindra bashkë atdhetarë aplikojnë për rinovimin e dokumentit biometrikë në Itali. Këtu përpiqëmi të publikojmë datat e pasaportave që kanë mbërriur në Itali duke u bazuar në njoftimet e faqeve zyrtare të autoriteteve Shqiptare në Itali. Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Milano njofton se janë gati për ata që kanë aplikuar … Continue reading Cilat pasaporta dhe ID janë gati në Itali?

Vëmëndje: kartat ID që dërgohen me postë janë të pa aktivizuara elektronikisht

Pa dëshiruar të alarmojmë asnjërin ju përcjellim 2 këshilla: njëra në lidhje me aktivizimin e karës ID për ata që e marrin me postë/korrier jashtë vendit dhe tjetra me afatin kohor për ta tërhequr. RIKUJTESË! Ju rikujtojmë edhe një herë që të gjitha kartat ID që dërgohen me postë janë të pa aktivizuara elektronikisht dhe … Continue reading Vëmëndje: kartat ID që dërgohen me postë janë të pa aktivizuara elektronikisht

Ja cilat deklarata noteriale lëshohen nga zyrat konsullore

Shpesh herë na drejtojnë pyetjen nëse këtë prokurë mund ta bej në konsullate... Nevojat e secilit prej nesh janë të ndryshme dhe më këtë artikull të shkurtër dëshirojmë të ndihmojmë sado pak lexuesit tanë. Sipas njohurive tona dhe udhëzimeve të fundit shtetasit shqiptarë mund të pajisen me deklarata noteriale si më poshte: -Për njohje fëmije-Për … Continue reading Ja cilat deklarata noteriale lëshohen nga zyrat konsullore

Ja cilat prokura lëshohen nga zyrat konsullore në Itali

Si çdo shërbim konsullorë edhe për tu pajisur me prokurë të posaçme duhet aplikuar on-line në portalin qeveritar. Për të aplikuar on-line mund t'ju ndihmojmë edhe ne. Sipas udhëzimeve të fundit prokurat që lëshojnë konsujt në Itali janë: -Për tërheqje dokumentesh të Gjendjes Civile në Shqipëri, përveç atyre që gjenerohen nga e-albania (certifikatë martese para … Continue reading Ja cilat prokura lëshohen nga zyrat konsullore në Itali

Çertifikatë lindje dhe penale, ua dërgojmë në banesën tuaj ✅

Është një shërbim që e kemi mundësuar/praktikuar me kohë dhe rezultati për qytetarët ka qenë shumë pozitiv. Ju arrijnë në banesën tuaj për vetëm 2 javë me korrier ekspres. Këto shërbime i mundesojmë për të gjithë shtetasit shqiptarë jashtë vendit. Për shqiptarët në Itali për të kerkuar shtetësinë italiane nevojiten: certifikatë penale dhe lindje të … Continue reading Çertifikatë lindje dhe penale, ua dërgojmë në banesën tuaj ✅

Çfarë nevojitet për të bërë regjistrimin e fëmijës në Shqipëri?

Çdo ditë falë Zotit 🙂 lindin shtetas shqiptarë nëpër botë. Këtu me këtë shkrim, dëshirojmë të informojmë shtetasit shqiptarë që jetojnë në Itali se çfarë të bëjnë fillimisht kur shtohen me një fëmijë. Hapi i parë dhe rasti më frekuent është kur lind një femijë nga dy shtetas shqiptarë. Në ketë rast rruga më e … Continue reading Çfarë nevojitet për të bërë regjistrimin e fëmijës në Shqipëri?

Si është procedura e regjistrimit të fëmijëve shqiptarë të lindur jashtë shtetit?

Të gjithë emigrantët shqiptarë që kanë lindur fëmijë gjatë kohës që kanë qenë jashtë vendit dhe u duhet tí regjistrojnë ata, tani mund ta kryejnë këtë procedurë pa asnjë pagesë. Aplikimi për regjistrimin e fëmijës bëhet në vetëm 3 hapa: aplikimin online në portalin e-Albania, paraqitjen e dokumenteve personalisht ose përmes postës, si dhe verifikimi … Continue reading Si është procedura e regjistrimit të fëmijëve shqiptarë të lindur jashtë shtetit?

Nga 01/08 pasaportat dhe ID-të prodhohen nga shteti! Në Itali datat e takimit fillojnë me 12/09/23 e tutje

Duke nisur nga data 1 gusht 2023, kartat e identitetit (ID) dhe pasaportat biometrike të shqiptarëve do të prodhohen nga kompania e re shteterore “IdentiTek”, duke kaluar keshtu nga koncensionari “ALEAT” që prodhonte nga viti 2009, kur për herë të parë u lancuan dokumentet biometrike, tek një shoqëri aksionere të krijuar së fundmi. Kontrata me … Continue reading Nga 01/08 pasaportat dhe ID-të prodhohen nga shteti! Në Itali datat e takimit fillojnë me 12/09/23 e tutje

Cila është pasaporta më e fuqishme në botë për vitin 2023! Ku renditet dokumenti shqiptar?

Indeksi i Pasaportave Henley, i cili mat lirinë globale të udhëtimit dhe aksesin pa viza që gëzojnë qytetarë nga vende të ndryshme të botës, ka bërë së fundi renditjen e pasaportave të fuqishme të botës për vitin 2023. Pas pesë vitesh kryesim nga Japonia, këtë vit ne krye të listës është renditur Singapori, qytetarët e … Continue reading Cila është pasaporta më e fuqishme në botë për vitin 2023! Ku renditet dokumenti shqiptar?

WIZZ AIR ZGJEROHET MË TEJ NË SHQIPËRI ME AVIONIN E 11-të NË BAZËN E TIJ NË TIRANË

Tiranë, 10 maj 2023: Wizz Air, linja ajrore më e madhe e Shqipërisë dhe linja ajrore më e qëndrueshme për mjedisin në botë*, njofton sot zgjerimin e mëtejshëm nga Shqipëria, duke caktuar edhe një avion tjetër në bazën e saj në Tiranë. A321neo më i avancuar do të rrisë kapacitetin e linjës ajrore dhe do … Continue reading WIZZ AIR ZGJEROHET MË TEJ NË SHQIPËRI ME AVIONIN E 11-të NË BAZËN E TIJ NË TIRANË