WIZZ AIR ZGJEROHET MË TEJ NË SHQIPËRI ME AVIONIN E 11-të NË BAZËN E TIJ NË TIRANË

Tiranë, 10 maj 2023: Wizz Air, linja ajrore më e madhe e Shqipërisë dhe linja ajrore më e qëndrueshme për mjedisin në botë*, njofton sot zgjerimin e mëtejshëm nga Shqipëria, duke caktuar edhe një avion tjetër në bazën e saj në Tiranë. A321neo më i avancuar do të rrisë kapacitetin e linjës ajrore dhe do t’i japë një shtysë ekonomisë lokale. Kjo ardhje e re po mundëson nisjen e dy linjave direkte unike drejt Bremenit dhe Valencias, duke filluar nga dimri I 2023, si dhe rritje të frekuencës në dhjetë linja. Një tjetër rrugë unike për në Selanik do të nisë në gusht 2023. Biletat janë tashmë të disponueshme në wizzair.com ose në aplikacionin celular të Wizz Air.

Ardhja e një avioni tjetër në Tiranë do të rrisë bazën e Wizz Air në 11 avionë. Duke filluar nga sezoni dimëror i vitit 2023, pasagjerët do të mund të fluturojnë me Wizz Air nga Tirana në Bremen (Gjermani) dhe Valencia (Spanjë). Për më tepër, kapaciteti shtesë i lejon Wizz Air të rrisë frekuencën e fluturimeve nga baza e saj në Tiranë në Milano Malpensa, Bari, Venecia Treviso, Torino, Ancona (Itali), Bruksel Charleroi (Belgjikë), Athinë (Greqi), Paris Beauvais, Bazel-Mulhouse-Freiburg (Francë) dhe Baden-Baden (Gjermani).

Krahas këtij zgjerimi, kompania ka nisur një linjë tjetër nga Tirana në Selanik (Greqi), e cila do të jetë në dispozicion të pasagjerëve nga data 14 gusht 2023. Linja do të operohet katër herë në javë, të hënën, të mërkurën, të premten dhe të dielën, me tarifa duke filluar nga 19.99 EURO.

Kjo lëvizje e çon numrin total të linjave ajrore nga Shqipëria në 56, duke përfshirë tre të reja të shpallura rishtazi. Vendimi për caktimin e avionëve të rinj në Tiranë është pjesë e angazhimit të vazhdueshëm të linjës ajrore për të zgjeruar flutuimet e saj në Shqipëri. Duke shërbyer si një investim i rëndësishëm në ekonominë vendase, kjo ardhje e re do të krijojë dhjetëra vende të reja pune direkte dhe indirekte në vend, duke përfshirë pozicione për pilotët, ekuipazhin e kabinës dhe stafin e transportit tokësor, përveç mbi 300 njerëzve të punësuar tashmë drejtpërdrejt nga Wizz Air në Shqipëri. Për më tepër, rritja e kapaciteteve pritet të tërheqë më shumë vizitorë në Shqipëri, duke nxitur turizmin dhe duke krijuar mundësi të reja biznesi për kompanitë vendase.

burimi: TIA

O njeri! Udhëto nga vetja jote te vetja jote.

Rumi