Cili dokument zëvendëson pasaportën përkohësisht në Itali?

Shpesh herë dhe për motive të ndryshme gjendemi pa pasaportë të vlefshme për tu identifikuar në Itali.

Dokumenti që identifikon të huajt në Itali në mungesë të pasaportës quhet : “vërtetim konsullor identiteti” – italisht: ATTESTAZIONE DI NAZIONALITA’

Ka vlefshmëri 6 mujore, është dokument me foto dhe përmban shtetësinë e qytetarit.
Merret pranë zyrave konsullore, Bari, Romë dhe Milano
Kushton 30€ dhe është në gjuhen Italiane

Këshillojmë se para se të pajiseni me ATTESTAZIONE DI NAZIONALITA’ të siguroheni nëse zyra ku do ta paraqitni si dokument provizor e pranon, pra ju shërben për tu identifikuar në pritje të pasaportes.

Burokracia është paaftësi e stërvitur.

Thorstein Veblen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *