Informacion për qytetarët shqiptarë që ndodhen të bllokuar në Itali, për shkak të emergjencës COVID-19!

Çdo dokument, çertifikatatë, vërtetim, leje (përfshirë lejen e qëndrimit), koncesion dhe autorizim, me vlefshmëri nga 31 janari deri më 15 prill 2020, ruan vlefshmërinë e vet deri më 15 qershor 2020. Për shkak të masave shtrënguese lidhur me emergjencën COVID-19, të huajt që gjenden në Itali për qëndrim afatshkurtër (me vizë apo të përjashtuar nga … Continua a leggere Informacion për qytetarët shqiptarë që ndodhen të bllokuar në Itali, për shkak të emergjencës COVID-19!

Njoftim! \ Ambasada e Shqipërisë në Itali

Njoftim! Në vijim të Dekretit të Keshillit të Ministrave të Republikës Italiane nr.14 të datës 9.3.2020, për intensifikimin e mëtejshem të masave urgjente për të parandaluar përhapjen e COVID-19, në të gjithë territorin italian, Ambasada e Shqipërisë njofton se Zyra e saj Konsullore si dhe Konsullatat e Përgjithshme në Milano e Bari, ndërpresin shërbimet konsullore … Continua a leggere Njoftim! \ Ambasada e Shqipërisë në Itali

Quali passaporti albanesi sono pronti all’ambasciata di Roma?

In evidenza

Njoftim për pasaportat!🇦🇱 Të gjithë qytetarët që kanë kryer aplikimin për pasaportë deri më 6 mars 2020 pranë Seksionit Konsullor të Ambasadës në Romë, nga sot mund të porosisin tërheqjen e pasaportës. Tërheqja e pasaportave do të kryhet nëpërmjet korrierit postar që ju zgjidhni (për shembull: SDA, DHL, FEDEX, UPS, etj.), duke njoftuar në të … Continua a leggere Quali passaporti albanesi sono pronti all’ambasciata di Roma?

Quando sono chiusi gli uffici consolari albanesi in Italia?

Una domanda che si fanno in tanti prima di mettersi in viaggio è : in quali festività restano chiusi gli uffici consolari albanesi in Italia? Ci capita spesso di conoscere persone che si sono recate al consolato trovandolo chiuso o altre che si sono presentate all'ambasciata in possesso di appuntamento con il console anche in … Continua a leggere Quando sono chiusi gli uffici consolari albanesi in Italia?

Posso denunciare lo smarrimento del passaporto albanese al consolato?

Non tutti lo sanno ma presto lo sapranno 👍 Succede per i più svariati motivi di perdere il documento di riconoscimento in Italia… Fino a un paio di anni fa' il cittadino albanese per rinnovarlo in Italia doveva fare denuncia alle autorità italiane, legalizzare la denuncia con apostille presso il tribunale di competenza e tradurla … Continua a leggere Posso denunciare lo smarrimento del passaporto albanese al consolato?

Quanto costa il passaporto albanese in Italia?

Prima di tutto ricordiamo che dal 2010 i passaporti Albanesi si possono rinnovare solo presso l'Ambasciata Albanese Roma oppure presso il Consolato Generale Albanese a Milano.Spesso ci fanno questa domanda e vorremo cercare di rispondere pubblicamente qui.Il passaporto Albanese in Italia costa 130 €.La carta d'identità elettronica albanese in Italia costa 12 € e possono … Continua a leggere Quanto costa il passaporto albanese in Italia?