Ministria për Punët e Jashtme na siguron mbi afatin e qëndrimit të shtetasve të huaj në territorin italian

‼️ Mbi afatin e qëndrimit të shtetasve të huaj në territorin italian Për të gjitha pyetjet e drejtuara drejt Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme po ashtu dhe Përfaqësive të Republikës së Shqipërisë 🇦🇱 në botë, ju informojmë: 📌 Ministria për Punët e Jashtme dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar e Republikës së Italisë ka njoftuar mbi … Continua a leggere Ministria për Punët e Jashtme na siguron mbi afatin e qëndrimit të shtetasve të huaj në territorin italian

Masat e reja në fuqi për parandalimin e përhapjes së koronavirusit në Shqipëri

Masat e reja të Aktit Normativ që janë futur në fuqi për parandalimin e përhapjes së koronavirusit1. Kush eksporton barna e pajisje mjekësore pa autorizim, gjobë 5 mln lekë dhe sekuestro2. Kush organizon protesta, ndeshje apo konferenca 5 mln lekë gjobë3. Familjarët që futen pa leje në spitale gjobë 500 mijë lekë4. Kush fsheh ardhjen nga zona të prekura … Continua a leggere Masat e reja në fuqi për parandalimin e përhapjes së koronavirusit në Shqipëri

Njoftim i rëndësishëm në lidhje me COVID-19 dhe fluturimet për/nga Shqipëria dhe Italisë

Promovojme per te interesuarit njoftimin e Autoritetit te Aviacionit Civil (AAC) Shqiptare Njoftim i rëndësishëm në lidhje me COVID-19 dhe fluturimet për/nga Shqipëria dhe Italisë. Në vijim të situatës së krijuar në Itali për shkak të përhapjes së COVID-19, masave të marra nga qeveria italiane për vendosjen e karantinës në veri të Italisë, si dhe … Continua a leggere Njoftim i rëndësishëm në lidhje me COVID-19 dhe fluturimet për/nga Shqipëria dhe Italisë

Posso andare in Albania con il passaporto scaduto?

Ci rivolgono spesso questa domanda: specialmente quest’anno perché scadono tutti i passaporti di coloro che hanno fatto il passaporto biometrico nel 2009. La domanda che ci rivolgono in genere prosegue così: Posso andare in Albania con il passaporto scaduto? Ho la carta di soggiorno e il passaporto lo faccio o lo rinnovo quando arrivo in … Continua a leggere Posso andare in Albania con il passaporto scaduto?

Può recarsi in Albania un cittadino italiano con la carta d’identità?

Sempre più Italiani si interessano all'Albania e di conseguenza nasce la domanda se sia sufficiente la carta d'identità?Non per niente il paese delle Aquile segue la Sardegna, al primo posto, tra le mete più cercate dai cittadini italiani nel 2018 su google.Ad onor del vero quelli che ci rivolgono di più tale domanda sono i … Continua a leggere Può recarsi in Albania un cittadino italiano con la carta d’identità?