Cos’è il permesso di soggiorno per cure mediche?

Il permesso di soggiorno per cure mediche viene rilasciato ai cittadini non comunitari che si trovano in Italia in condizioni di salute di particolare gravità e, a causa delle quali, sarebbe per loro rischioso rientrare nel Paese di origine o di provenienza. La domanda (mod. 209) deve essere presentata alla Questura competente per territorio di … Continua a leggere Cos’è il permesso di soggiorno per cure mediche?

Che differenza c’è tra visto e permesso di soggiorno?

Con tutto il rispetto per i professionisti del settore riteniamo che sia importante dare una breve speigazione a chi volesse sapere la differenza 🙂 Permesso di soggiorno e visto sono due cose distinte ed assolvono diverse funzioni. Il visto è un documento che il cittadino straniero può richiedere all’ambasciata italiana o alle sedi del consolato … Continua a leggere Che differenza c’è tra visto e permesso di soggiorno?

Informacion për qytetarët shqiptarë që ndodhen të bllokuar në Itali, për shkak të emergjencës COVID-19!

Çdo dokument, çertifikatatë, vërtetim, leje (përfshirë lejen e qëndrimit), koncesion dhe autorizim, me vlefshmëri nga 31 janari deri më 15 prill 2020, ruan vlefshmërinë e vet deri më 15 qershor 2020. Për shkak të masave shtrënguese lidhur me emergjencën COVID-19, të huajt që gjenden në Itali për qëndrim afatshkurtër (me vizë apo të përjashtuar nga … Continua a leggere Informacion për qytetarët shqiptarë që ndodhen të bllokuar në Itali, për shkak të emergjencës COVID-19!

Njoftim nga Konsullata e Përgjithëshme Shqiptare në Milano

Konsullata e Përgjithëshme Shqiptare në Milano njofton të gjithë qytetarët se, për shkak të pandemisë nga COVID–19 dhe në zbatim të Dekretit të fundit dhe rregullave të vendosura nga Qeveria Italiane, aktualisht është e mbyllur për publikun.Garantojmë vetëm shërbimet urgjente (nulla osta për transport trupi ose aksidente) si dhe asistencë të përgjithshme shtetasve tanë të … Continua a leggere Njoftim nga Konsullata e Përgjithëshme Shqiptare në Milano

Emergjenca COVID19 \ Njoftim për qytetarët bllokuar jashtë RSH-së

‼️ Njoftim drejtuar gjithë qytetarëve shqiptarë që për shkak të COVID-19, kanë ngelur të bllokuar jashtë RSH-së. Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, bën me dije të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët nuk arritën të ishin pjesë e planit të riatdhesimit, se dje plani është mbyllur me fluturimin e bërë nga Roma. Gjithashtu, ju bëjmë … Continua a leggere Emergjenca COVID19 \ Njoftim për qytetarët bllokuar jashtë RSH-së

DO TË KTHEJNË NË ATDHE VETËM NJË NUMËR TË KUFIZUAR PERSONASH, të mbetur rrugëve në kuptimin më të drejtëpërdrejtë të fjalës

🔴 SQARIMI I FUNDIT për të gjithë ata që nuk e kanë dëgjuar, nuk e kanë e lexuar apo nuk duan ta kuptojnë, se NUK DO TË RIATDHESOJMË NË MASË BASHKËQYTETARË JASHTË KUFIJVE: Të dashur motra e vëllezër, kudo që ndodheni e merrni papushim në telefon ambasadat tona, ju lutem mos shpenzoni më kohë e të … Continua a leggere DO TË KTHEJNË NË ATDHE VETËM NJË NUMËR TË KUFIZUAR PERSONASH, të mbetur rrugëve në kuptimin më të drejtëpërdrejtë të fjalës

Ja numrat/WhatsApp në dispozicion për emergjencat nga vetë MEPJ

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme informon të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët janë bllokuar jashtë Shqipërisë, për shkak të mbylljes së kufijve tokësorë dhe ajrorë, dhe që kanë nevojë për ndihmë apo informacion, të telefonojnë ose të çojnë një sms në aplikacionin WhatsApp, edhe në numrat e vënë në dispozicion për emergjencat nga … Continua a leggere Ja numrat/WhatsApp në dispozicion për emergjencat nga vetë MEPJ

Ja numrat për riatdhesimin e atyre që janë bllokuar prej kohësh në Itali

‼️ Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme informon të gjithë shtetasit shqiptarë, se janë duke u marrë masa për kthimin në Shqipëri të qytetarëve shqiptarë që kanë ngelur të bllokuar në vende të ndryshme të botës, si pasojë e mbylljes së kufijve nga COVID-19. Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, në bashkëpunim me … Continua a leggere Ja numrat për riatdhesimin e atyre që janë bllokuar prej kohësh në Itali

NJOFTIM PËR SHTYRJEN E AFATIT TË VLEFSHMËRISË SË LEJEVE TË QËNDRIMIT DHE LEJEVE TË DREJTIMIT NË TERRITORIN ITALIAN

Informojmë qytetarët se në bazë të artikullit 103, të dekretit ligjor italian nr. 18/2020, në fuqi nga data 17 Mars 2020 (DL ‘Cura Italia’), parashikohet shtyrja e vlefshmërisë deri më datë 15 Qershor 2020 e lejeve, çertifikatave, konçesioneve, autorizimeve dhe akteve abilitues, skadenca e të cilave përfshihet në periudhën 31 Janar – 15 Prill 2020. … Continua a leggere NJOFTIM PËR SHTYRJEN E AFATIT TË VLEFSHMËRISË SË LEJEVE TË QËNDRIMIT DHE LEJEVE TË DREJTIMIT NË TERRITORIN ITALIAN

Permessi di soggiorno in scadenza, prorogata la validità al 15 giugno \ decreto anti-coronavirus

Slitta anche la scadenza delle pratiche in attesa di risposta Il decreto anti contagio del 17 marzo, oltre a prolungare la validità delle carte d’identità, ha effetto anche sui procedimenti legati ai permessi di soggiorno.“ Permessi in fase di richiesta Tutte quelle domande che il 23 febbraio erano ancora in attesa di risposta da parte … Continua a leggere Permessi di soggiorno in scadenza, prorogata la validità al 15 giugno \ decreto anti-coronavirus