NJOFTIM nga Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Milano 🇦🇱

In evidenza

Promovojmë për të interesuarit një njoftim të rëndësishëm. Ja teksti i plotë dhe zyrtarë: NJOFTIM! Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Milano, në zbatim të Dekretit të Kryeministrit Italian Giuseppe Conte i firmosur sot më datë 08.03.2020, komunikon se ndërpriten të gjitha shërbimet konsullore deri në datën 3 Prill 2020. Do të garantojmë … Continua a leggere NJOFTIM nga Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Milano 🇦🇱

Ja kontaktet e Ambasades Shqiptare në Romë

Mund të duket shkrim i kotë por në momentin që nevojitet diçka nuk e gjenë 🙂 ...prandaj dedikojmë këtë hapsirë se në rast nevoje ti gjeni këtu kontaktet e Ambasades e Shqipërisë në Itali. Na kontaktoni në: Adresa: Via Asmara, 5 - 00199 Romë - Itali 📩 konsullore.rome@mfa.gov.al ☎️ 0686224115 nga ora 9:00-17:00 📲 telefoni … Continua a leggere Ja kontaktet e Ambasades Shqiptare në Romë

Ja kontaktet e Konsullates Shqiptare ne Milano

Per arsye te kerkesave dhe per t'jua ardh ne ndihme qytetareve Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Milano ka nenvizuar dhe kujtuar kontaktet telefonike dhe posten elektronik. ***************************** Te nderuar qytetare, per çdo pyetje dhe çdo problem, duke qene se linja telefonike eshte shume e ngarkuar, ju lutem na dergoni nje email ne … Continua a leggere Ja kontaktet e Konsullates Shqiptare ne Milano

Si mund të anulloj takimin për rinovim pasaporte?

Lind edhe kjo pyetje, sidomos kur daten e takimit ta kanë caktuar shumë larg dhe nuk të shkon mirë. Lind edhe kjo pyetje kur je munduar (ose ke paguar) për të marrë takimit për pasaportë... Edhe kjo temë meriton një përgjigje të shkurtër dhe të saktë. Për të anulluar datën e takimit mjafton një e-mail … Continua a leggere Si mund të anulloj takimin për rinovim pasaporte?

Ku mund të aplikoj online për shërbimet konsullore?

Pasi qytetari të mësojë se për çdo shërbim konsullore duhet aplikuar online i lind pyetja: ku mund të marr takimin për pasaporte apo nulla osta për martesë etj.. etj... Portali qeveritar për të kërkuar takimet/shërbimet konsullore është: www.e-albania.al Të gjithë ata që kanë nevojë për ndihmë për të aplikuar online janë të mirëpritur. Zyra jonë … Continua a leggere Ku mund të aplikoj online për shërbimet konsullore?

Quando sono chiusi gli uffici consolari albanesi in Italia?

Una domanda che si fanno in tanti prima di mettersi in viaggio è : in quali festività restano chiusi gli uffici consolari albanesi in Italia? Ci capita spesso di conoscere persone che si sono recate al consolato trovandolo chiuso o altre che si sono presentate all'ambasciata in possesso di appuntamento con il console anche in … Continua a leggere Quando sono chiusi gli uffici consolari albanesi in Italia?

SHËRBIMET KONSULLORE ONLINE. Ja lista e shërbimeve!

Na pëlqen gjithmonë ti fillojme shkrimet me kuriozitetete që të gjithë duhet ti dinë 🙂 APLIKIMI PËR PASAPORTË DHE KARTË IDENTITETI mundësohet vetem në këto përfaqësi Diplomatike dhe Konsullore jashtë Shqiperisë: Athinë, Selanik, Romë, Milano, Londër, Bruksel, Mynih e Nju Jork dhe është një shërbim shumë i kërkuar. 1. APLIKIM PËR ASISTENCËAsistencë e PërgjithshmeAsistencë për … Continua a leggere SHËRBIMET KONSULLORE ONLINE. Ja lista e shërbimeve!

Può un minorenne albanese viaggiare con uno solo dei genitori?

Prima di rispondere alla domanda vediamo di capire meglio come si qualifica questa situazione! In questo caso stiamo parlando di 'atto di accompagnamento' e cioè l'atto con cui i genitori autorizzano il figlio minore di viaggiare da solo o con un altro adulto.  Normalmente un minore potrebbe viaggiare accompagnato anche da uno solo dei genitori … Continua a leggere Può un minorenne albanese viaggiare con uno solo dei genitori?

Come si arriva al consolato albanese a Milano?

Per prima cosa vi informiamo che non è più in Piazza del Duomo e nemmeno in Via Pirelli, vicino alla stazione centrale, l'indirizzo corretto è: Consolato Generale della Repubblica d'AlbaniaVia San Martino, 10, 20122 Milano (MI) Ora  supponiamo che abbiate deciso di recarvi al consolato con il treno e siate arrivati alla bellissima stazione centrale di … Continua a leggere Come si arriva al consolato albanese a Milano?

Cos’è il nulla osta per il matrimonio?

Questo post vi aiuta a capire sinteticamente i passaggi da compiere per ottenere il nulla osta!  Prima di tutto una curiosità :Il nulla osta per il matrimonio è richiesto solamente in Italia ,negli altri paesi europei non è richiesto, ed è il permesso (l'autorizzazione) che un cittadino straniero deve avere per sposarsi in Italia.  Com'è … Continua a leggere Cos’è il nulla osta per il matrimonio?