Quali passaporti albanesi sono pronti al consolato di Milano?

La domanda che ci fanno 'un giorno si e un giorno si ' è: quali passaporti sono pronti per essere ritirati al consolato albanese di Milano?! Cercheremo di essere molto tempestivi e di aggiornare questo dato in tempo reale ma dovete sapere che i tempi d'attesa potranno variare molto. Tendenzialmente per arrivare nelle nostre case … Continua a leggere Quali passaporti albanesi sono pronti al consolato di Milano?

#Lajmimirë ~ Ja oraret e zyrave Konsullore në Romë e Milano

Në rrjetin social facebook Konsullata e Përgjithshme e RSH në Milano dhe Ambasada e Republikës së RSh-së në Itali njoftojnë se kanë zgjatur orarin e shërbimit për qytetarët në Zyrat Konsullore. Orari i shërbimit të Zyrave Konsullore Shqiptare në Romë dhe Milano është nga ora 08:00 deri në orën 20.00, nga e hëna në të … Continua a leggere #Lajmimirë ~ Ja oraret e zyrave Konsullore në Romë e Milano

#Attenzione \ Gli albanesi col passaporto scaduto nel 2020 possono viaggiare senza il lasciapassare

Atto Normativo Aggiunto allla legge N. 8668, data 23.10.2000, “Sul rilascio del passaporto ai cittadini albanesi valido per l’espatrio” L’Ambasciata d’Albania a Roma ne dà conferma: coloro ai quali il passaporto è scaduto nel 2020 possono viaggiare senza il lasciapassare. Nota bene: non vale per i passaporti scaduti prima del 2020. Attenzione: l'atto normativo non … Continua a leggere #Attenzione \ Gli albanesi col passaporto scaduto nel 2020 possono viaggiare senza il lasciapassare

Quali passaporti albanesi sono pronti all’ambasciata di Roma?

In evidenza

Njoftim për pasaportat!🇦🇱 Njoftim! Njoftim!Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Romë njofton qytetarët që kanë aplikuar për pasaportë dhe letërnjoftim, deri më datën 16/10/2020, se dokumentet kanë mbërritur. Adresa është: Ambasciata della Repubblica d'Albania Via Asmara 3-5 00199 Roma Italia [ Për ndihmë për të aplikuar on-line ose për ti tërhequr nëpërmjet korrierëve postarë ju … Continua a leggere Quali passaporti albanesi sono pronti all’ambasciata di Roma?

Cili dokument zëvendëson pasaportën përkohësisht në Itali?

Shpesh herë dhe për motive të ndryshme gjendemi pa pasaportë të vlefshme për tu identifikuar në Itali. Dokumenti që identifikon të huajt në Itali në mungesë të pasaportës quhet : “vërtetim konsullor identiteti” - italisht: ATTESTAZIONE DI NAZIONALITA’ Ka vlefshmëri 6 mujore, është dokument me foto dhe përmban shtetësinë e qytetarit.Merret pranë zyrave konsullore, Bari, … Continua a leggere Cili dokument zëvendëson pasaportën përkohësisht në Itali?

Si është procedura e regjistrimit të fëmijëve shqiptarë të lindur jashtë shtetit?

Të gjithë emigrantët shqiptarë që kanë lindur fëmijë gjatë kohës që kanë qenë jashtë vendit dhe u duhet tí regjistrojnë ata, tani mund ta kryejnë këtë procedurë pa asnjë pagesë. Aplikimi për regjistrimin e fëmijës bëhet në vetëm 3 hapa: aplikimin online në portalin e-Albania, paraqitjen e dokumenteve personalisht ose përmes postës, si dhe verifikimi … Continua a leggere Si është procedura e regjistrimit të fëmijëve shqiptarë të lindur jashtë shtetit?

I permessi di soggiorno conservano la loro validità fino al 31 agosto 2020

La legge di conversione del Decreto Cura Italia proroga la validità di tutti i permessi di soggiorno al 31 agosto 2020 a tutti gli effetti di legge. Sono prorogati al 31 agosto anche: • I termini per la conversione dei permessi di soggiorno da studio a lavoro subordinato e da lavoro stagionale a lavoro subordinato … Continua a leggere I permessi di soggiorno conservano la loro validità fino al 31 agosto 2020

Sa afat/vlefshmëri ka leja e kalimit?

Është mirë të përsërisim ca gjëra të rëndësishme në lidhje le 'lejen e kalimit' (lascia passare). Leja e kalimit shërben për qytetarët që nuk kanë dokument identifikimi (pasaportë të vlefshme) për tu kthyer në shqipëri. Nëse ka humbur pasaportat, ka skaduar pasaporta, është dëmtuar pasaporta ose nuk është pajisur akoma me pasaportë etj.. shtetasi shqiptar … Continua a leggere Sa afat/vlefshmëri ka leja e kalimit?

Njoftim nga Ambasada e Shqipërisë në Itali

Njoftim! Në zbatim të masave për të parandaluar përhapjen e COVID-19 dhe në vijim të njoftimeve të mëparshme, Ambasada e Shqipërisë ju rikujton se Zyra Konsullore në Romë si dhe Konsullatat e Përgjithshme në Milano e Bari, kanë kufizuar shërbimet konsullore deri në një njoftim të dytë. Qytetarët që kanë pasur takime për dokumente biometrike … Continua a leggere Njoftim nga Ambasada e Shqipërisë në Itali

Che fine fa la patente albanese ritirata dalle autorità italiane?

Con la patente Albanese in Italia possono guidare i turisti e chi non ha ancora compiuto un anno di residenza. Detto questo succede ancora spesso che tanti cittadini albanesi continuino a guidare in Italia con patente albanese nonostante non sia consentito. Una volta ritirata la patente nasce la magica domanda: Che fine fa la patente … Continua a leggere Che fine fa la patente albanese ritirata dalle autorità italiane?