Cili dokument zëvendëson pasaportën përkohësisht në Itali?

Shpesh herë dhe për motive të ndryshme gjendemi pa pasaportë të vlefshme për tu identifikuar në Itali.

Dokumenti që identifikon të huajt në Itali në mungesë të pasaportës quhet : “vërtetim konsullor identiteti” – italisht: ATTESTAZIONE DI NAZIONALITA’

Ka vlefshmëri 6 mujore, është dokument me foto dhe përmban shtetësinë e qytetarit.
Merret pranë zyrave konsullore, Bari, Romë dhe Milano
Kushton 30€ dhe është në gjuhen Italiane

Këshillojmë se para se të pajiseni me ATTESTAZIONE DI NAZIONALITA’ të siguroheni nëse zyra ku do ta paraqitni si dokument provizor e pranon, pra ju shërben për tu identifikuar në pritje të pasaportes.

Burokracia është paaftësi e stërvitur.

Thorstein Veblen

4 pensieri riguardo “Cili dokument zëvendëson pasaportën përkohësisht në Itali?

  1. Mirdita ju lutem na ktheni pergjigje .kemi aplikur per pashaporten dhe karten me Date 10 Janar 2020 dhe nuk po kemi asnje pergjigje as per telefon dhe as me sms ju lutem na ktheni pergjigje se jan gati te vim dhe ti marim shum faleminderit diten e mir

  2. Pershendetje me keni len apuntament ne 23 shtator. Mua permesso di soggiorno me skadon ne 26 korrik ju lutem nuk la ndonje mundesi ta dergoni me imel dokumentin qe svendeson pashaporten per te rinovuar permeson na ktheni pergjigje kur ju shkruajm flm

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *