Sa afat/vlefshmëri ka leja e kalimit?

Është mirë të përsërisim ca gjëra të rëndësishme në lidhje le ‘lejen e kalimit’ (lascia passare).

Leja e kalimit shërben për qytetarët që nuk kanë dokument identifikimi (pasaportë të vlefshme) për tu kthyer në shqipëri.

Nëse ka humbur pasaportat, ka skaduar pasaporta, është dëmtuar pasaporta ose nuk është pajisur akoma me pasaportë etj.. shtetasi shqiptar për të udhëtuar duhet pajisur me leje kalimi.

Ky dokument është një dokument urgjent dhe është i vlefshëm vetëm për tu kthyer në Atdhe.

Për t’ju përgjigjur me saktësi pyetjes, sa afat ka leja e kalimit mund të themi:

Leja e kalimit për fëmijët nga 0 deri 16 ka vlefshmëri 6 muaj ndërsa për shtetasit mbi 16 vjeç 1 muaj.

Këshillojmë si gjithmonë për lajme e informacione zyrtare ti drejtoheni zyrave shtetrore përkatëse 🙏🏽

Edhe hâna do t’a dije, edhe dielli do t’ket pa, se përqark ksaj rrokullije, si Shqypnija vend nuk ka!

Gjergj Fishta

3 pensieri riguardo “Sa afat/vlefshmëri ka leja e kalimit?

  1. Buongiorno come funziona per prendere il permesso per pasare in aeroporto bisogna prenotare online ho basta presentarsi in ambasciata ? Grazie

  2. Pershendetje doja nje informazion me ka vdek babai 😭😭 dhe per shkak te coronavirus nuk me la kush te shkoja ne shiperi kam dokumentat e vlefshem kart soggiorno illimitato une dhe femijet por passaporta mka scaduar mua dhe burrit na le kush te kalojm

  3. Dhe tani ne kohe e virusi duhet te bejme leje kalimi bikatat qe kishim per te shku ne shqiperi ne prill nuk Po na ketheu e leket ju dini te tjere lek per leje kakimi si Eshte e mundur vetem shteti shqiptar nuk zgjati vkeshmerine e dekument e te skaduar???!! Nuk ishte per fal in tone amasada nuk punon te shkosh ne shiperi te duhet leje kalimi ne me gershere i presim leket

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *