Informacion për qytetarët shqiptarë që ndodhen të bllokuar në Itali, për shkak të emergjencës COVID-19!

Çdo dokument, çertifikatatë, vërtetim, leje (përfshirë lejen e qëndrimit), koncesion dhe autorizim, me vlefshmëri nga 31 janari deri më 15 prill 2020, ruan vlefshmërinë e vet deri më 15 qershor 2020.

Për shkak të masave shtrënguese lidhur me emergjencën COVID-19, të huajt që gjenden në Itali për qëndrim afatshkurtër (me vizë apo të përjashtuar nga detyrimi për t’u pajisur me vizë) nuk duhet të përmbushin asnjë formalitet të mëtejshëm!

Qëndrimi ne Itali përtej afateve të lejuara, nëse ka ndodhur për shkak të rrethanave objektive të forcës madhore (si mungesa e linjave lidhëse për transportin e njerëzve), nuk do të dëmtoje statusin e tyre juridik, duke pasur gjithsesi parasysh detyrimin ligjor për t’u larguar nga territori italian sapo pengesat aktuale të tejkalohen!

(burimi: FB: Ambasciata d’Albania in Italia / Ambasada e Shqipërisë në Itali)

Nëse dëshiron që ëndrrat e tua të bëhen realitet, zgjohu.

Ambrose Bierce

11 pensieri riguardo “Informacion për qytetarët shqiptarë që ndodhen të bllokuar në Itali, për shkak të emergjencës COVID-19!

  1. Pershendetje .un kam patenten shqiptare akoma sepse ligji qe ishte ne 2019 per ta kthyer patenten shqiptare ne italiane nuk esht me
    A do jepet perseri mundesia per ta kthyer patenten apo jo.flm

  2. Me duhet me shkuar ne shqiperi nusen e gocen i kam shtetesi italiane ..duhet me shkuar sepse ka ngel nusja e goca ne shqiperi si i behet kur ka avjona

  3. Jam nje persone qe jetoji e punoji ne itali kam arthur qe ne dt 28 shkurte ne shqiperi familjen e kam ne itali ju lutem si mundet qe une te shkoji tek familja ime ???? Ju lutem shume me nfimoni me jepni ndonje iformacjone une jetoji ne qytetin e firences ne itali flm shume zoti na ruajte te gjithve

  4. Kur do hapen doganat se duam te kthehemi ne vendin ton kemi prinderit andej qe si kemi pa me myaj te ter dhe pse jam me letra dua te kthehem te dhoh prinderit dua te dij nese esht e mundur flm dhe kur mund te ket avion per shqiperi

  5. Kam ardhur qe ne 17 shkurt ne itali.per shkak te covid 19 nuk u ktheva ne shqiperi.gjate qendrimit ne itali me ndodhi nje problem shendetsor emergjent dhe me duhet te press per disa kontrolle shendetsore sipas rekomandimeve te mjekut.A mund te kerkoj leje qendrimi 6 mujore sipas dekreteve qe kane dale ne itali ne muajin maj dhe si duhet te veproje konkretisht.afati 3 mujor ka kaluar ne 17 maj.flm

  6. Pershendetje, jam ne Itali per motive turismi dhe me ka kaluar afati i 90 diteve qendrim. Nga cila date eshte i mundur udhetimi per Shqiperi?

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *