I permessi di soggiorno conservano la loro validità fino al 31 agosto 2020

La legge di conversione del Decreto Cura Italia proroga la validità di tutti i permessi di soggiorno al 31 agosto 2020 a tutti gli effetti di legge. Sono prorogati al 31 agosto anche: • I termini per la conversione dei permessi di soggiorno da studio a lavoro subordinato e da lavoro stagionale a lavoro subordinato … Continua a leggere I permessi di soggiorno conservano la loro validità fino al 31 agosto 2020

Sa afat/vlefshmëri ka leja e kalimit?

Është mirë të përsërisim ca gjëra të rëndësishme në lidhje le 'lejen e kalimit' (lascia passare). Leja e kalimit shërben për qytetarët që nuk kanë dokument identifikimi (pasaportë të vlefshme) për tu kthyer në shqipëri. Nëse ka humbur pasaportat, ka skaduar pasaporta, është dëmtuar pasaporta ose nuk është pajisur akoma me pasaportë etj.. shtetasi shqiptar … Continua a leggere Sa afat/vlefshmëri ka leja e kalimit?

Njoftim nga Ambasada e Shqipërisë në Itali

Njoftim! Në zbatim të masave për të parandaluar përhapjen e COVID-19 dhe në vijim të njoftimeve të mëparshme, Ambasada e Shqipërisë ju rikujton se Zyra Konsullore në Romë si dhe Konsullatat e Përgjithshme në Milano e Bari, kanë kufizuar shërbimet konsullore deri në një njoftim të dytë. Qytetarët që kanë pasur takime për dokumente biometrike … Continua a leggere Njoftim nga Ambasada e Shqipërisë në Itali

Che fine fa la patente albanese ritirata dalle autorità italiane?

Con la patente Albanese in Italia possono guidare i turisti e chi non ha ancora compiuto un anno di residenza. Detto questo succede ancora spesso che tanti cittadini albanesi continuino a guidare in Italia con patente albanese nonostante non sia consentito. Una volta ritirata la patente nasce la magica domanda: Che fine fa la patente … Continua a leggere Che fine fa la patente albanese ritirata dalle autorità italiane?

Cos’è il permesso di soggiorno per cure mediche?

Il permesso di soggiorno per cure mediche viene rilasciato ai cittadini non comunitari che si trovano in Italia in condizioni di salute di particolare gravità e, a causa delle quali, sarebbe per loro rischioso rientrare nel Paese di origine o di provenienza. La domanda (mod. 209) deve essere presentata alla Questura competente per territorio di … Continua a leggere Cos’è il permesso di soggiorno per cure mediche?

Che differenza c’è tra visto e permesso di soggiorno?

Con tutto il rispetto per i professionisti del settore riteniamo che sia importante dare una breve speigazione a chi volesse sapere la differenza 🙂 Permesso di soggiorno e visto sono due cose distinte ed assolvono diverse funzioni. Il visto è un documento che il cittadino straniero può richiedere all’ambasciata italiana o alle sedi del consolato … Continua a leggere Che differenza c’è tra visto e permesso di soggiorno?

Informacion për qytetarët shqiptarë që ndodhen të bllokuar në Itali, për shkak të emergjencës COVID-19!

Çdo dokument, çertifikatatë, vërtetim, leje (përfshirë lejen e qëndrimit), koncesion dhe autorizim, me vlefshmëri nga 31 janari deri më 15 prill 2020, ruan vlefshmërinë e vet deri më 15 qershor 2020. Për shkak të masave shtrënguese lidhur me emergjencën COVID-19, të huajt që gjenden në Itali për qëndrim afatshkurtër (me vizë apo të përjashtuar nga … Continua a leggere Informacion për qytetarët shqiptarë që ndodhen të bllokuar në Itali, për shkak të emergjencës COVID-19!

Njoftim nga Konsullata e Përgjithëshme Shqiptare në Milano

Konsullata e Përgjithëshme Shqiptare në Milano njofton të gjithë qytetarët se, për shkak të pandemisë nga COVID–19 dhe në zbatim të Dekretit të fundit dhe rregullave të vendosura nga Qeveria Italiane, aktualisht është e mbyllur për publikun.Garantojmë vetëm shërbimet urgjente (nulla osta për transport trupi ose aksidente) si dhe asistencë të përgjithshme shtetasve tanë të … Continua a leggere Njoftim nga Konsullata e Përgjithëshme Shqiptare në Milano

Emergjenca COVID19 \ Njoftim për qytetarët bllokuar jashtë RSH-së

‼️ Njoftim drejtuar gjithë qytetarëve shqiptarë që për shkak të COVID-19, kanë ngelur të bllokuar jashtë RSH-së. Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, bën me dije të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët nuk arritën të ishin pjesë e planit të riatdhesimit, se dje plani është mbyllur me fluturimin e bërë nga Roma. Gjithashtu, ju bëjmë … Continua a leggere Emergjenca COVID19 \ Njoftim për qytetarët bllokuar jashtë RSH-së