Turisti 🇦🇱 mund të qëndroj më shumë se 90 ditë për shkat të COVID-19 ?

Sapo u  izolua Italia me Dekretin nr° 14 tĂ« KĂ«shillit tĂ« Ministrave tĂ« RepublikĂ«s Italiane i cili hyri nĂ« fuqi menjĂ«herĂ« pra me 10/03/20

Shumë telefonata dhe kerkesa na arriten me pyetjen: Po mbaron 90ditshi gjatë kohes që jemi të izoluar në Itali, mund të presim të normalizohet gjenja dhe të kthehemi në shqiperi pasi ka mbaruar emergjenca?

Pyetja është normale dhe shumë qytetare presin një pergjigje.

Pasi lexuam dekretin dhe udhezimet e autoriteteve italiane dhe pasi kontaktuam autoritetet kufitare italiane arritem në konkluzion se turistet shqiptare që gjenden në itali mund të kthehen në atdhe sapo të perfundojë masat shtrënguese që kufizojnë edhe lirinë e individëve të lëvizin lirshëm .

Racomandohet të mbajnë prova që kishin bileten e kthimit dhe menjëherë sapo të normalizohet gjendja të kthehen mbrapsht.

Legjislacioni italian disiplinon mosrespektimin e afateve të daljes nga Italia me art. 13, d. lgs. 286/98. Mund të themi se ky artikull nuk është i vlefshem derisa bashkëatdhetarët në Itali nuk mund të udhetojnë për forca madhora dhe nderprerje e trasportit ajror edhe detar.

Nenvizojmë dhe rakomandojmë se për lajme zyrtare ti drejtoheni dhe ti përmbaheni autoriteteve italiane dhe shqiptare.

Ne jemi të përkushtuar që të azhurnojmë këtë postim posa të kemi indikacione të reja!

Urdhëron ai që mundet dhe bindet ai që do.

Alessandro Manzoni

6 pensieri riguardo “Turisti 🇦🇱 mund tĂ« qĂ«ndroj mĂ« shumĂ« se 90 ditĂ« pĂ«r shkat tĂ« COVID-19 ?

  1. Io ho i miei genitori qui in Italia e chi l’avrebbe immaginato questa situazione, non avevo fatto il biglietto di ritorno. Ora mi chiedo se superano il tempo di 90 giorni e non avendo biglietti di ritorno prenotato ci saranno penalitĂ ?

    1. Penso e spero che in questa situazione di emergeza si avrĂ  come sempre la grande comprensione delle autorita Italiane .

  2. Pershendetje. jam nje qytetare nga tirana.me daten 10 4 2020 mbush 90 dit qe jam ne itali.pashaporta me skadon me date 6 4 2020.nuk kam bilete kthimi per ne shqiperi.ju lutem me thoni si duhet te veproj.

    1. nese keni urgjence per te udhetuar duhet te kontaktoni zyrat shtetrore. perndryshe sapo te normalizohet gjendja mund te pajiseni me leje kalimi ose pasaporte ne itali dhe te udhetoni. #dojadalim

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *