Ja kontaktet e Ambasades Shqiptare në Romë

Shpesh na drejtohet edhe kjo pyetje, për të mos thënë 30 herë në ditë 🙂 dhe për këtë kemi menduar ti bashkojmë këtu kontaktet e Ambasadës të Republikës së Shqipërisë në Romë 📩 konsullore.rome@mfa.gov.al ☎️ 0686224115 nga ora 9:00-17:00 📲 telefoni i emergjencës 3420498192 🗺️ Via Asmara, 5 - 00199 Romë - Itali Facebook: Ambasciata … Continua a leggere Ja kontaktet e Ambasades Shqiptare në Romë

Ja kontaktet e Konsullates Shqiptare ne Milano

Shpesh na drejtohet edhe kjo pyetje, për të mos thënë 20 herë në ditë 🙂 dhe për këtë kemi menduar ti bashkojmë këtu kontaktet e Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë në Milano 📩 consulate.milan@mfa.gov.al ☎️ + 39 02 8051265 📲 +39 391 7373551 (për urgjenca) Facebook: Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë … Continua a leggere Ja kontaktet e Konsullates Shqiptare ne Milano

Popolazione albanese in Italia: Lombardia 92.332-Sardegna 682

2603 Albanesi residenti a Parma il 01/01/2019 - Partiamo con questo dato poiché ci riguarda da vicino 🙂 A partire dagli anni ’90 l’ingresso di cittadini albanesi in Italia è diventato consistente. Questo fenomeno ha raggiunto il suo apice nel 2014 quando gli albanesi residenti erano quasi mezzo milione (495709 albanesi), mentre negli anni successivi … Continua a leggere Popolazione albanese in Italia: Lombardia 92.332-Sardegna 682

Mund të bëj denoncimin e patentes shqiptare në konsullate?

Tashmë gati-gati jetojnë më shumë shqiptare jashtë atdheut se në Shqipëri. Kjo gjë bën që shërbimet për të cilat kanë nevojë janë të shumta. Shpesh herë na kanë pyetur nëse mund të rinovohet patenta shqiptare në Itali....por kjo gjë nuk është akoma e mundshme (po të dojë shteti e bën të mundur si ka mundësuar pajisjen … Continua a leggere Mund të bëj denoncimin e patentes shqiptare në konsullate?

Si mund të anulloj takimin për rinovim pasaporte?

Lind edhe kjo pyetje, sidomos kur daten e takimit ta kanë caktuar shumë larg dhe nuk të shkon mirë. Lind edhe kjo pyetje kur je munduar (ose ke paguar) për të marrë takimit për pasaportë... Edhe kjo temë meriton një përgjigje të shkurtër dhe të saktë. Për të anulluar datën e takimit mjafton një e-mail … Continua a leggere Si mund të anulloj takimin për rinovim pasaporte?