Çfarë nevojitet për të aplikuar për pasaportë shqiptare në Itali?

Ky shkrim permbane udhezimet kryesore te rasteve kur nje shtetas shqiptare mbi 16vjeç do pajiset me pasaporte shqiptare ne Rome ose ne Milano.

KUR APLIKANTIT I KA SKADUAR PASAPORTA BIOMETRIKE DHE KARTA E IDENTITETIT.

Dokumentat per aplikim 1. Pasaporta biometrike e skaduar 2. Karta e identitetit e skaduar. 3. Fotokopje të dokumentave të mësipërm.

KUR APLIKANTIT I KA SKADUAR VETËM PASAPORTA BIOMETRIKE.

Dokumentat per aplikim 1. Pasaporta biometrike e skaduar 2. Karta e identitetit shqiptare. 3. Fotokopje të dokumentave të mësipërm.

KUR APLIKANTIT I KA HUMBUR PASAPORTA BIOMETRIKE DHE KARTA E IDENTITETIT.

Dokumentat per aplikim 1. Denoncimi i aplikuesit që ka humbur pasaportën biometrike dhe kartën e identitetit shqiptare të bërë në polici. Denoncimi duhet të jetë i përkthyer në gjuhën shqipe dhe i vulosur (timbruar) me vulë “APOSTILLE” nga Gjykata (Tribunale) përkatëse ku jetoni në Itali. 2. Denoncimin per humbjen e pasaportes biometrike dhe kartes se identitetit mund ta beni edhe prane Konsullates ne Milano. Denoncimi kushton 30 euro. 3. Leje drejtimi automjeti elektronik (model i ri i patentës). 4. Çdo dokument shqiptar apo italian me foto. 5. Fotokopje të dokumentave të mësipërm.

KUR APLIKANTIT I KA HUMBUR VETËM PASAPORTA BIOMETRIKE.

Dokumentat per aplikimDenoncimi i aplikuesit që ka humbur pasaportën biometrike shqiptare të bërë në polici. Denoncimi duhet të jetë i përkthyer në gjuhën shqipe dhe i vulosur (timbruar) me vulë “APOSTILLE” nga Gjykata (Tribunale) përkatëse ku jetoni në Itali. 1. Denoncimin per humbjen e pasaportes biometrike mund ta beni edhe prane Konsullates ne Milano. Denoncimi kushton 30 euro. 2. Karta e identitetit shqiptare. 3. Fotokopje të dokumentave të mësipërm.

KUR APLIKANTI APLIKON PËR HERË TË PARË PËR PASAPORTA BIOMETRIKE DHE KARTË IDENTITETI.

Dokumentat per aplikim 1. Pasaportë e modelit të vjetër. 2. Çertifikatë lindje të aplikantit me vulë elektronike (mund ta printoni në platformën e-albania), ose 3. Çertifikatë lindje të aplikantit lëshuar nga gjendja civile në Shqipëri. 4. Leje drejtimi automjeti elektronik (model i ri i patentës) 5. Fotokopje të dokumentave të mësipërm.

KUR APLIKANTI APLIKON PËR PASAPORTE BIOMETRIKE DHE KARTË IDENTITETI TË DËMTUARA.

Dokumentat per aplikim 1. Pasaporta biometrike e dëmtuar. 2. Karta e identitetit e dëmtuar.

KUR APLIKANTI APLIKON PËR PASAPORTA BIOMETRIKE DHE KARTË IDENTITETI PËR NDRYSHIM TË GJENERALITETEVE

Dokumentat per aplikim 1. Pasaportë dhe kartë identiteti shqiptare me identitetin e vjetër. 2. Çertifikatë lindje të aplikantit me vulë elektronike (mund ta printoni në platformën e-albania), me identitetin e ri. Fotokopje të dokumentave të mësipërm. Pagesa behet ne Konsullate me bankomat, karte krediti ose postepay nga aplikanti. Per personat nen 16 vjeç pagesa kryhet nga prinderit ose kujdestari ligjor.

[ Mjeshtria e diplomacisë është ta ndash kulaçin në mënyrë të tillë që secili të mendojë se ka marrë copën më të madhe. ] Camillo Benso di Cavour

54 pensieri riguardo “Çfarë nevojitet për të aplikuar për pasaportë shqiptare në Itali?

 1. me skadon karta e identitetit dhe pasaporta ne dhjetor,cfar dokumentash duhet te kem me vete,ku mund te bej pagesen,dhe nese esht e mundur te me jepni nje numer telefoni ,ku mund te kerkoj sqarime me te detajuara,ju faleminderit

 2. Psh .quhem Adriana kam leje qendrimi ne suedi po femijt jo njeri me.ka lindur ktu por ska pashport a mundem te aplikoj nga roma per pashport
  Per arsyje personale nuk mundem te aplikoj ne shqiperi flm

  1. dua te le aputament ne ambasade per te aplikuar per pasaporte pasi me skadon ne shkurt te 2020. dhe pagesa duhet bere para se te le aputament apo duhet ta kem me vete ne diten qe do bej aplikimin per pasaporte. dhe sa eshte pagesa. dhe a me duhet me vete karta e identitetit pasi e kam lene ne shqiperi. faleminderit nese pergjigjesh.

  1. PershendetJe me ka skaduar pashaporta dhe karta e indetiteti me 13 maj 2020.si mund te aplikoj online.me jepni 1 pergj Ju flm

    1. Pershendetje,doja te dija dekumentat qe nevojiten per te aplikuar per pashaport …..un edhe gruaja na kan skaduar ne gusht pasaportat por kartat e identitetit aplikimin e patem ber ne shqiperi ne janar te 2020 nuk patem mundesi ti prisnim per ti terhequr…a mund te aplikoj per pasaport pa pasur karten e identitetit?ju faleminderit

 3. Pershendetje, mora notifikimin via email per daten e takimit ne ambasaden e Romes per rinovim pashaporte. Mbasi te pej pagesen duhet te dergoje dokumentat me poste apo mjafton ti paraqes diten e takimit?
  Ju faleminderit

 4. psh, a ka mundesi me mtregu se desha me mar apuntament per pashaportat,se me skadojn ne korik te 202o ndersa e djalit ne 2021 faliminderit…..

 5. Pershendetje Nje informazion desha te lutem,kam ber aplikimin per rinovim passaporto dhe karte identiteti,me sollen ne è mail daten per tu paraqitur,pagesen mund Ta bej dhe kur te shkoj ne konsullate ne Milano,faleminderit dhe gezuar

 6. Pershendetje,
  Mund te aplikoj per rinovimin e pasaportes edhe pa karten e identitetit? Karten identitetit nuk e kam pasur asgnjehere sepse nuk e kam terhequr heren e pare.
  Flm

   1. Pershendetje! Mbasi aplikon per pasaport te re a ka mundesi te merret me shpejt se 6 jav me Pages (koha qe duhet e pasaportes)?

 7. Faleminderit qe komentuat. Ne rastin tuaj duhen kontaktuar zyrat shtetrore qe ju te merrni sherbimin e merituar. Ne rast nevoje na telefononi te henen qe t’ju shpjegojme me mire. Sherim te shpejte per nenen

 8. prsh me skadon pashaporta dhe karta e identitetit kam ber regjistrimin u krue me sukses po nuk me pranon me hy se nuk me pranon fjalkalimin se kuptoj pse se pranon sepse fjalkalimi esht i sakt .nuk ma pranon fjalkalimin as nuk pranon te ndryshoj fjalkalimin .mun te me ndihmoni ?

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *