Gent Cakaj jep lajmin për konvertimin e patentave shqiptare

Ja çfarë shkruan në rrjetet sociale ministri i jashtem në detyrë Gent Cakaj:

Një lajm shumë i mirë për shqiptarët në Itali 😀!

Më në fund mbaroi edhe marrëveshja ndryshuese për konvertimin e lejeve të drejtimit që do të hyjë në fuqi më datën 8 shtator 2019 

Hyrja në fuqi e kësaj marrëveshjeje ndryshuese i vjen në ndihmë shtetasve shqiptarë rezidentë në Itali, pasi bën njohjen e modeleve të reja të lejeve të drejtimit të lëshuara nga shteti shqiptar, duke lehtësuar shpenzimet dhe kohën për konvertimin/pajisjen me leje drejtimi italiane pa kaluar testet teorike e praktike të drejtimit të automjetit.

Gjithashtu, shtetasit shqiptarë me lejet e reja të drejtimit që vizitojnë e qëndrojnë në Itali për deri 3 muaj, nuk kanë nevojë të pajisen me leje ndërkombëtare të drejtimit të automjetit.

Shqipëria ka ndërmarrë të njëjtat përpjekje e hapa edhe me shtete të tjera evropiane. Përgjegjësitë e palës shqiptare janë kryer të gjitha me përpikëmëri! Për arsye e procedura të brendshme të këtyre shteteve ato nuk janë përfunduar ende.

Ministria e Jashtme do të vijojë të nxisë realizimin e marrëveshjeve të tilla edhe me këto vende duke i ardhur sa më shumë në ndihmë bashkëkombasve tanë nëpër botë 
🙏✌!

Sapo të kemi risi do ti bejmë publike, ndërkohë udhëtoni me kujdes çfarë do lloj qoftë patenta juaj 🙂 akoma më shumë kujdes të bëjnë ata që kanë vështërsi të bëjnë patenten në Itali 🙂

A e ke vënë re se kushdo që e nget makinën më ngadalë se ti është budalla, por kushdo që e nget më shpejt është i çmendur? George Carlin

13 pensieri riguardo “Gent Cakaj jep lajmin për konvertimin e patentave shqiptare

      1. Po italjanet qe hyjne ne shqiperi pse nuk bejne kurse aty siç na e bejne neve keta. Kam me patente qe prej 1995’s dhe ne itali qe 99’ën. Kam bere prape kurs ne itali per patentat. Jam me dy patenta. Ne Shqiperi ate Shqiptare, dhe ne Itali ate italiane. 🤣🤣eshte per te qeshur .

  1. Tani qe jemi te mbyllur dhe skemi leje drejtimi ne itali i bie te vuajm ne shqiptaret.
    Ne kete cast ka mendime te mira italia per ne. Shikoni ta firmosni akordin per patentat. Se jemi familjar. Ka skaduar qe ne 25/12/2019 nuk ju duket pak e pa drejt per shtetasit e juaj qe nuk i jepet muncia me qarkullu . Besoj qe shum shqiptar presin nji pergjigje te mir. Flm

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *