Ja cilat prokura lëshohen nga zyrat konsullore në Itali

Shumë prej nesh mbajnë mend se jo të gjitha prokurat e posaçme që po përmendim u lejonin nga punonjesit konsullore. Shpesh herë ca gjëra edhe se të vogla përmirësojnë edhe në të mirën tonë…

Aktualisht mund të pajisemi me prokurë në konsullatë për këto arsye:

 • – prokura të thjeshta, të cilat janë prokura të posaçme për veprime të thjeshta përfaqësimi dhe që nuk synojnë lindjen, ndryshimin ose shuarjen në thelb të të drejtave dhe detyrimeve të të përfaqësuarit.
 • – prokura për tërheqje dokumentesh të Gjendjes Civile në Shqipëri, shpallje martese, tërheqje pasaporte, tërheqje diplomash dhe dokumente shkollorë, tërheqjen e dëshmive të penalitetit si dhe tërheqjen e dokumenteve pranë autoriteteve private, etj.
 • – prokura për ndjekjen e veprimeve administrative dhe regjistrimin e akteve të Gjendjes Civile, si regjistrime lindjesh, martese, ndarje nga trungu familjar, denoncimin e humbjes së dokumenteve (kur shteti pritës nuk pranon marrjen e denoncimeve të kësaj natyre), procedura për legalizimin e shtëpive (pranë ALUIZNI-t) ose të ngjashme me to dhe tërheqjen e dëmshpërblimit të të përndjekurve, etj.
 • – prokurat për tërheqje pensioni, përdorim të përkohshëm automjeti dhe kryerjen e formaliteteve për qiradhënie të objekteve të banimit, etj.
 • – prokura për përfaqësimin në proces gjyqësore për çështje divorci dhe për njohje të vendimeve të një gjykate të huaj, në Shqipëri; (p.sh. njohjen e vendimit të divorcit të bërë në një shtet të huaj, etj.)

Do bëjmë kujdes, që sapo të ketë modifikime, ti bejmë publike! 🙂

Mes strukturave shoqërore, burokracia është më e vështira për t’u shkatërruar.

Max Weber

15 pensieri riguardo “Ja cilat prokura lëshohen nga zyrat konsullore në Itali

  1. Grazie per averci contattato. Chiamaci dal lunedì al venerdì al numero che trovate in questo sito e vi informeremo. Flm

 1. Io vivo in italia da 2010 adeso il mio uomo sta in prizren te kosoves sto in gravidanza che decomenti mi servono per mio figlio in arrivo e per avere suo padre qui con noi io ce lo cart sogiorno tempo indeterminato

 2. Pershendeje ku mundem te bej nje prokur kam regjistruar djalin ne shqiperi kam perfituar cekun prej 40 mi lekesh te reja per momentin ndodhem ne itali ku mundem te bej nje prokur qe ti terheqi babai im leket atje una ndodhem ne Lucca

 3. Prsh jetoj ktu ne Itali me gruan kurse femijet ndodhen ne shqiperi vajaza esht minorenne dhe djali eshte 21 vjec me duhet te bej 2 prokura nje per vajzen q duhet te nxjer pashaporten sepse nuk ka dhe nj prokure q ta mar djali persiper q ta sjell ketu ju lutem sepse skam shum informacion cfar duhet te bej dhe ku duhet t shkoj flm nqs me jepni nje informacion vfare rruge duhet t ndjek q t m vijn femijet

 4. Pershendetje! Kam perfituar demshperblimin e termetit me duhet te bej nje prokur per firmos dokumentat e per te terhequr shumen. Un ndodhem ne itali e prokuren dua tja bej te afermit qe ndodhet ne shqipri. Ca procedurash duhet te ndjek? FLm

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *